Aarhus Lufthavn oplever vækst i passagerer

Foto: PR

Første halvdel i 2019 byder på gode tal for Aarhus Lufthavn. Lufthavnen oplever nemlig fremgang i passagerantal. Antallet af passagerer er steget med 11,1 % sammenlignet med første halvdel af 2018. Tæller man både charter- og udenrigsruter med, er stigningen over 20 %. Stigningen skyldes især, at Aarhus Lufthavn og SAS har udvidet deres samarbejde. Det betyder, at mange nye ruter er tilføjet porteføljen, og det har altså skabt større flyveaktivitet hos østjyderne.

 

Muligheden for at flyve fra Aarhus er altså steget det seneste år. Ni nye ruter blev tilføjet i 2018, og rutelisten er yderligere udvidet i 2019. Den seneste udvidelse er til Kreta og Zakynthos med Århus Charter – og disse ruter er også med til at give fremgang. Det er dog ikke helt tilfældigt, at fremgangen er sket. Peer H. Kristensen, lufthavnsdirektør, udtaler, at Aarhus Lufthavn har haft et strategisk fokus på at udvide rutenettet.

 

Indenrigstrafikken har oplevet et mindre fald

Selvom passagerantallet er øget, har indenrigstrafikken i Aarhus Lufthavn oplevet et mindre fald. Det skyldes bl.a., at flere direkte ruter til europæiske og nordiske destinationer overflødiggør mellemlandingerne i Kastrup. I stedet er tendensen i Aarhus Lufthavn, at udenrigstrafikken er det største marked. På trods af fremgangen stopper lufthavnen dog ikke her. Aarhus Lufthavn er nemlig i gang med en masse organisatoriske ændringer, hvor man er i gang med at gøre lufthavnen mere international, så det bliver østjydernes yndlingslufthavn.

Billige flyruter til storbyer og soldestinationer

Aarhus Lufthavn byder på et væld af billige flybilletter. Du kan f.eks. flyve billigt til London eller Manchester og opleve de storslåede storbyer. Der findes også billige fly til soldestinationer som Mallorca. Faktisk spænder rutenettet til alt fra Gdansk, Split til Rom og Malaga. Selvfølgelig findes der også flyvninger til København, Stockholm og Oslo.

Uanset om du har bil eller ej, er det nemt at komme til Aarhus Lufthavn. Busforbindelser fra Aarhus til Aarhus Lufthavn med 925X gør det nemlig muligt at komme dertil. Busafgangene er tilpasset flyafgangene og tilpasses derfor eventuelle forsinkelser. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om busser, når du lander – bussen venter på dig. Tager du 925X fra Aarhus, vil du være i Aarhus Lufthavn efter omkring 45-50 minutter.

Bliv helt klar til din næste flyvning

Skal du selv ud at flyve snart – uanset om det er fra Aarhus Lufthavn eller ej – skal du være klar dertil. Undersøg blandt andet, hvorvidt vaccinationer er påkrævet. Derudover skal du sørge for at søge om visum, hvis det er nødvendigt. Undersøg også udløbsdatoen i dit pas. Mange lande kræver, at passets udløbsdato ikke nærmer sig mere end et halvt år. Bookinginformation, billetter, blåt og gult sygesikringsbevis, førstehjælpskasse, adapter, kreditkort, valuta, solcreme, solbriller og underholdning til turen skal du også have styr på.

Endelig er det ligeledes vigtigt at tjekke din rejseforsikring. Tjek, om din rejseforsikring dækker tyveri og uheld – og hvordan du er dækket ind, hvis uheldet er ude. Det kan hurtigt blive en dyr rejse, hvis du bliver syg under ferien, og du ikke er forsikret. Langt de fleste steder i udlandet skal du nemlig betale for behandling. Sørg derfor for at tegne en rejseforsikring. Har du brug for at læse mere om rejseforsikringer, hvad de dækker, og hvad du skal være opmærksom på, kan du læse meget mere om det på Informeo.