9-årige Marinella anmelder Halloween i Friheden: ”Det var ikke uhyggeligt, men mega sjovt”

Foto: Privatfoto

Efterårsferien er over os, og der er gang i Halloween rundt omkring i landet. I Tivoli Friheden har de skruet ekstra meget op for uhyggen, og man kan der opleve hele to spøgelseshuse og monstre i hele parken. Vi har sendt vores unge anmelder 9-årige Marinella afsted på tur, så hun kan give sin vurdering af Halloween i Friheden.

Når man kommer ind i Tivoli Friheden i efterårsferien, er man ikke i tvivl om, at det er blevet Halloween, og man bliver straks ramt af en gyselig stemning. Men hvad synes børnene om temaet – er det for eksempel for uhyggeligt. Få svaret her fra vores 9-årige anmelder.

Aldersgrænse på 12 år

Ud over de mange monstre der skræmmer folk i hele parken, har man også mulighed for at besøge to spøgelseshuse i parken (som dog koster ekstra).

Ved indgangen er aldersgrænsen sat til 12 år, hvis man bevæger sig derind alene, men har man en voksen med må man godt gå derind. Det er dog på eget ansvar. Vi vover os dog derind trods Marinellas kun 9 år. Hun er ikke så let at skræmme nemlig.

Det Makabre Madhus

Det ene af de to spøgelseshuse finder man i restauranten, Spiseriet, der i efterårsferien er omdannet til noget af et slagerhus. Monstrene rører ikke ved en derinde, men følger efter en og siger skræmmende lyde. Pigen foran os virker også lidt bange og har under hele turen trukket sin hue ned over hovedet.

”Det var ikke uhyggeligt. Jeg grinede meget, hver gang spøgelserne prøvede at give mig et chok. De løb efter en og snakkede til en, og der var en lidt uhyggelig pige, somskreg. Men det var ikke sådan at man blev rigtig bange,” fortæller Marinella om oplevelsen.

Foto: Privatfoto

Delusions-fabrikken

I det andet spøgelseshus er der lagt op til en lidt mere uhyggelig tur. Her må spøgelserne godt røre ved en. Men stadig bliver Marinella ikke rigtig skræmt. Hun griner meget af turen, og selv da et uhyggeligt spøgelse råber højt af hende, virker hun ikke sønderligt påvirket.

”Lige der hvor man startede, der kunne jeg ikke se noget, og så kom jeg til at gå ind i pæl, for man kunne ikke se så meget, så det var en lille smule uhyggeligt. Der var sådan en mand, som var rød i hovedet, som kom tættere på med sit ansigt mod mit, og han sagde om jeg ville ligne ham. Det var lidt uhyggelig, for jeg gad ikke ligne ham, for han var ikke specielt sød. Der var også en uhyggelig mand, der skreg jeg skulle gå ud. Det gjorde lidt ondt i hovedet. Så det var måske lidt uhyggeligt, og jeg fik et chok,” fortæller Marinella.

Kør i radiobil med monstrene

Marinella var meget imponeret over de mange monstre man kunne møde rundt omkring i parken. De var næsten overalt.

”Det var ikke uhyggeligt, Dem der der løb rundt var lidt vilde, og der var børn der blev bange, men jeg var ikke. Men de kunne godt give en et chok, når de pludselig kom op bag ved en,” fortæller Marinella.

De mange monstre talte til en, og flere af dem hoppede også ombord i forlystelserne. Vi kørte blandt andet i radiobiler mod flere af dem. Til stor morskab for de mange børn, som ekstra gerne ville ramme monstrene.

Hvad var det mest uhyggelige i Tivoli Friheden?

”Der var nogle dukker, der dukkede op bag ens ryg. De gav en et chok. Der var også en mand med spidse øre der sagde at jeg fik tis på mine hænder, fordi jeg rørte ham. Det var sjovt.”

Foto: Privatfoto

Sjovt men ikke uhyggeligt

På en skala fra 1-6 græskarhoveder giver Marinella det 2 for uhyggeligt og 6 for hvor sjovt det var.

”Jeg vil godt give det 2 græskar for uhyggeligt, for man fik lidt chok ind i mellem, men jeg blev ikke rigtig bange. Men jeg grinede hele tiden, fordi det var mega sjovt,” fortæller Marinella.

I tillæg til Marinellas vurdering, skal selvfølgelig tilføjes, at hun ikke er så let at skræmme. Vi så mange børn der fik chok, og en enkel der blev virkelig bange, så han var ved at græde, men de fleste børn virkede til, at synes det hele var sjovt.

Foto: Privatfoto