Plaster på såret: tv-dommer afløser på Northside efter aflysning

Foto: Northside

First Aid Kit har desværre været nødt til at aflyse hele deres Europa-turné, hvilket giver plads til, at albumaktuelle Oh Land nu overtager pladsen i programmet

Den svenske søsterduo First Aid Kit har netop meldt ud, at de desværre ikke er i stand til at gennemføre deres planlagte Europaturné. Det betyder også, at de ikke har mulighed for at besøge NorthSide i denne omgang.

Duoen har udsendt følgende hilsen til deres mange fans:

”Elskede lyttere og følgere,

Vi er knust over at være nødt til at aflyse dette års planlagte sommerkoncerter. Vi havde glædet os vildt meget til at skulle spille, men på grund af uventede helbredsårsager kan vi simpelthen ikke gennemføre koncerterne. Alt skal nok blive okay, og vi glæder os til snart at se jer igen.

Masser af kærlighed og magi fra Stockholm,

Klara & Johanna”

Med meget kort varsel er det dog lykkes at lave en aftale sangeren Oh Land, der lige nu er højaktuel med det anmelderroste album ”Family Tree”. Albummet udkom 3. maj og modtog fem stjerner af både Soundvenue og GAFFA, der roste Oh Lands evne til at skabe et gennemført, velskrevet, alsidigt og poetisk album.

Nanna Øland Fabricius (aka Oh Land) er lige nu dybt begravet i arbejdet med musikken til den kommende balletforestilling ”Snedronningen”, der får premiere i Tivoli i København til december. Alligevel har hun fundet tid til at spille en række koncerter denne sommer rundt om i Europa og har nu også sagt ja til at flyve direkte fra Bruxelles til Aarhus for at spille på NorthSide 2019.

Festivalen godt tilfredse - alt taget i betragtning

"Det er altid ærgerligt med aflysninger, og vi håber naturligvis, at vi får mulighed for at præsentere First Aid Kit ved en senere lejlighed. Men når det er sagt, er vi virkelig glade for og taknemmelige over, at det er lykkedes os med utrolig kort varsel at få så stærkt et navn som Oh Land til NorthSide. Hun kommer til Aarhus med et fremragende bagkatalog af hits som ”White Nights”, ”Renaissance Girls” og ”Sun of a Gun” samt et spritnyt og særdeles stærkt album, så det glæder vi os meget til," siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Oh Land debuterede i 2008 med albummet ”Fauna”, der blandt andet sikrede hende Kronprinsparrets kulturpris 2009. Siden er kommet fire album, international succes, musik til balletten ”Askepot” og teaterforestillingen ”Water Music” samt dommerroller i tv-programmerne ”Voice Junior” og senest ”X-Factor”.

Oh Land kan opleves lørdag 8. juni på NorthSide 2019.

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni 2019, og billetter kan købes via NorthSide.dk. Bemærk at prisen stiger den 31. maj.