For femte år i træk kan festivalgæster nyde eksklusive gin-cocktails i Njord Gin Club på NorthSide. For at markere mini-jubilæet og hylde stedet, hvor Njord Gin-eventyret for alvor tog fart, lancerer Njord og NorthSide i år en eksklusiv gin i begrænset antal.
Mjødurt, brøndkarse og vandmynte er næppe de smagsnoter, festivalgæster umiddelbart vil sætte på ”smagen af NorthSide”. Men spørger man Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen, mændene bag Njord Gin Destilleri, som har til huse på havnen i Aarhus, så giver de disse urter perfekt mening.
"Opgaven var at skabe en gin med udgangspunkt i forårets natur fra Ådalen, hvor festivalen finder sted, siger Troels og Lars Toke. Det har resulteret i en gin, som ved første møde har let og fint vandmynte-udtryk, og som samtidig har en kompleksitet og en dyb bas fra blandt andet mjødurten. Det gør, at den nemt kan drikkes alene, men også udgør en god base for en Gin & Tonic eller cocktails," siger de to grundlæggere af Njord Gin.
Med den nye gin markerer Northside, at Njord nu har været med i fem år, og at Njord Gin Club nærmest er blevet en institution på festivalen.
Håndplukket i Ådalen
I løbet af de seneste måneder har de to gin-eksperter og deres team håndplukket urter fra netop Ådalen, hvor NorthSide løber af stablen den 6. – 8. juni. I udviklingsprocessen er der blevet eksperimenteret med mange kombinationen af urter for at finde frem til den helt rigtige smag af Ådalen. Samarbejdspartnerne hos NorthSide har været med i processen som sparringspartner og smagsdommere undervejs, og samarbejdet med Njord Gin har en særlig betydning for festivalen.
"Vi er enormt stolte af det færdige resultat og ”vores” gin. Njord repræsenterer et kvalitetsprodukt, som mange forbinder med fest og fællesskab i Ådalen, og ligefrem at kunne smage Ådalens urter i en NorthSide Gin er helt unikt. Ginnen er samtidig et symbol på et stærkt samarbejde, som vi hos NorthSide sætter stor pris på, og vi glæder os naturligvis til at høre, hvad festivalgæsterne siger til den nye gin," siger John Fogde, talsmand for NorthSide.
Hovedingrediens i årets officielle NorthSide-cocktail
NorthSide Gin er i løbet af maj blevet håndtappet i Njords lokaler i Aarhus med hjælp fra NorthSide. Der er i alt produceret 600 flasker, hvoraf størstedelen vil være hovedingrediens i årets officielle NorthSide-cocktail. Dette års særlige cocktail har fået navnet The Rim Shot og indeholder blandt andet grape og myntechokolade. Den er udviklet af Njord Gins barchef, Martin Aakjær, og blev i sidste uge valgt som den bedste cocktail ved en særlig NorthSide cocktail-konkurrence hos Njord Gin.
"Vi har via Facebook udvalgt en gruppe af vores gæster til en smagning hos Njord Gin, hvor de skulle være med til at finde den bedste cocktail. Valget faldt på The Rim Shot, som nu er årets signatur-cocktail lavet på den nye gin. Det er helt oplagt at involvere vores dedikerede publikum i processen, og nu glæder vi os bare til at skulle i Ådalen om en god uges tid og servere en masse af det, vi mener er en sublim NorthSide-cocktail, siger talsmand for NorthSide," John Fogde.
Njord Gin Club har vokseværk
Også Njord Gin ser frem til at indtage Ådalen om kort tid, og i år er det med en endnu større gin-bar og flere nye tiltag på menuen.
"Foruden den nye NorthSide Gin lancerer vi som noget nyt også klassiske gin-cocktails fra træfade, hvilket betyder, at vores gin-bar er vokset til næsten dobbelt størrelse. Så der er god plads til de mange gæster, der gerne vil nyde en drink hos os," siger Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen fra Njord Gin.