Uvurderlige lysestager stjålet fra Vor Frue Kirke: Har lyst kirken op i 250 år

Kirkerummet i Vor Frue Kirke er mørkere end normalt i disse dage. Foto: Shutterstock

Byens ældste kirke, Vor Frue Kirke, har mistet to alterstager, som har været fast inventar ved gudstjenester, barnedåbe og andre kirkelige handlinger de seneste 250 år.

"Vi er rystede og forfærdede."

Sådan indleder Vor Frue Kirke i Aarhus et opslag på Facebook, hvor kirkens personale fortæller om de to altertavler, som blev stjålet i fredags. Opslaget fortsætter: 

"I mere end 270 år, har de været tændt, når der er blevet holdt gudstjenester og kirkelige handlinger. De har været vidner til tusindvis af sognebørns dåb, konfirmation, bryllup og begravelse, og har lyst op under både sorg og glæde, krig og fred."

Beskrivelse af lysestagerne: Lysestagerne er lavet af en bronzelegering med en gylden glans. De er lavet i 1748, vejer hver 30 kg og er ca. 75 cm høje og bliver båret af tre liggende løver. Der er udført reparationer på dem i årenes løb.

Personalet slutter deres opslag af med en opfordring til at stå frem, hvis man kender noget til tyveriet eller hvem, der har stjålet de to lysestager. 

"Vi håber inderligt at få dem tilbage og både politiet og menighedsrådet er interesserede i oplysninger, der kan bidrage til opklaringe