Sov bedre om natten med den optimale seng

Foto: Shutterstock.com

Vi har alle brug for søvn. Nogle har brug for 5-6 timer, mens andre skal bruge 7-8 timer. Men fælles for os alle sammen er, at vi fungerer bedre, når vi har fået en god nattesøvn. Og det får vi med en god seng. Find den rigtige seng til dine behov i denne artikel. Rigtig mange oplever hurtigt, at en ny seng faktisk kan gøre underværker. Ikke nok med, at man får mere søvn – man er i det hele taget bare mere komfortabel. Og det er en vigtig del af at falde til ro om aftenen.

Flere og flere vælger elevationssenge

Noget, man ser i flere og flere danske hjem, er elevationssenge. Disse er nemlig ganske smarte og behagelige at ligge i. Det smarte ved en elevationsseng er, at du kan indstille den. Dette fungerer således, at man kan køre enten hovedenden eller benenden op og ned. Det lyder måske ganske simpelt, hvilket det egentlig også er. Men det gode er, at du kan ligge præcis, som du vil, når du kan justere i begge ender af sengen. Det er naturligvis rigtig lækkert. For jo bedre, du ligger, jo nemmere har du ved at falde i søvn.

Kan du godt ligge og se tv, er muligheden for at justere hovedenden af sengen rigtig smart. Så kan du nemlig justere den, så det passer med, hvordan tv’et står eller hænger. Det medfører, at du kan ligge rigtig behageligt, når du ser film, nyheder og tv-serier. Det samme gælder, hvis du er glad for at ligge med en bærbar. Så justerer du bare lidt, og så ligger du helt perfekt. Der er stor forskel fra at ligge helt fladt med hovedet på en madras, til at kunne justere og ændre det hele.

Den rigtige seng giver rigtig gode resultater i din hverdag

Er du vant til at være i søvnunderskud, ved du godt, at det ikke er helt optimalt. Mangel på søvn kan skyldes rigtig mange ting. Det kan skyldes, at du drikker eller spiser det forkerte tæt på sengetid. For eksempel fyldig mad eller koffein. Det kan skyldes tankemylder, smerter og meget mere. Men det kan også skyldes noget så simpelt som din seng. Ligger du bare ikke godt, kan du leve nok så sundt – det ændrer bare ikke på, at du ikke ligger godt nok. Heldigvis kan du udskifte din seng og mærke resultaterne efter ganske kort tid.

Men hvad medfører den rigtige seng så? Til at starte med, medfører det nok søvn. Det betyder, at du ikke er træt næste dag, hvilket giver dig bedre forudsætninger på arbejdet eller i skolen. At gå og være træt, gør bare, at det er sværere at udføre det, du nu skal. Om det så er arbejde, skole, sport eller noget helt andet. Du har bedre koncentration, mere overskud og tålmodighed. Det er rigtig vigtige ting, om du så laver det ene eller det andet. Det er nemlig rart at kunne tackle dagens udfordringer – og det gør du altid bedre, når du har fået rigeligt med søvn.

Elevationssenge fås i mange prisklasser

Elevationssenge plejede at koste en hel del. Dog er prisen faldet hen over de sidste par år. Det er jo kun en dejlig ting for dig, der skal have en ny seng. Du kan få en elevationsseng til omkring 5000 kroner, mens andre koster helt op imod 50.000. Samtidig er det naturligvis muligt at få elevationssenge til alt imellem de to nævnte priser. Der skal gerne være noget til ethvert behov, og det må man sige, at der er.

En elevationsseng er som udgangspunkt ikke billig. Men i forhold til hvad, du får for pengene, er det egentlig ikke galt. Det er nemlig svært at sætte en pris på god søvn. 5000 kroner er for de fleste af os ret mange penge. Men vi bruger trods alt vores seng hver eneste dag. Det er altså rigtig, rigtig mange dage om året. Det siges jo, at gennemsnitsmennesket sover en tredjedel af sit liv. Så at investere nogle tusinde kroner i en ny, god seng, er meget godt givet ud. Også selvom det altså er mange penge. Men det er naturligvis altid op til den enkelte, hvad man har behov for.