Scoop for nyt Aarhusiansk forlag: Udgiver Benny Andersens efterladte Aarhus-historier

Få vidste at Benny Andersen havde et nærmest fetichistisk forhold til Aarhus-historier, men inden længe udkommer en stor samling af den nu afdøde digters Aarhus-historier.

Nu er de gået af mode, men i 70’erne og 80’erne havde man altid et par stykker i lommen: Aarhus-historierne.

Sådan var det også for den nys afdøde digter Benny Andersen. God nok var han sjællander om en hals, men det var også særligt uden for Aarhus at Aarhus-historierne trivedes – en naturlig konsekvens af, hvem de gjorde grin med.

Hvad ingen vidste var, at Benny Andersen havde et nærmest fetichistisk forhold til Aarhus-historier.

“Han skrev flere af dem, end han skrev digte,” fortæller redaktør Sif Knæbel fra det nye Aarhusianske forlag Herman og Tuttifrutti: “Og har man hans samlede digte, ved man at det er mange. Det specielle er, at Benny Andersen – ligesom den gamle Andersen – også skrev de historier ned han hørte – og gav dem sit specielle tvist, så de blev helt særligt Bennyske.”

Bunkevis i krybekælderen

Tre meterhøje bunker med Bennys Aarhus Aarhus-historier blev fundet i digterens krybekælder få dage efter hans død.

“Det forholdt sig tilfældigvis sådan, at min mand befandt sig i huset for at udbedre en vandskade efter Sorgenfris skybryd, da han med sin vandsuger stødte ind i bunkerne,” fortæller Sif Knæbel.

“Han kastede et blik på papirerne og ringede prompte til mig for at høre min mening om fundet. På den måde kan man sige at det var held i uheld. Jeg tog straks toget til Sorgenfri, og da jeg først nåede frem slukkede jeg ikke min læselampe, før jeg havde gennemtrawlet samtlige historier. Jeg må sige, jeg følte mig ramt i Aarhusianeren flere gange,” siger Knæbel.

I de kommende uger skal materialet redigeres og skrives rent. Det forventes, at de kan gå i trykken senere på efteråret.

“Bennys Aarhus-historier udkommer inden bogmessen. Og hvis bøgernes skytsånd holder sin paraply over, så står vi med et scoop – vores unge forlags første bestseller,” slutter Knæbel og kniber sig i armen.

Dagens satire er bragt i samarbejde med Thenews.dk.