Store stjerner hylder afdød AGF-spiller i dag

Foto: AGF / Ole Nielsen

Liam Miller var en profil i AGF i sæsonen 2001/2002 hvor han var lejet ud fra den skotske storklub Celtic. Tidligere på året døde han af kræft, og i dag hyldes han af store stjerner, når der afholdes mindekamp på det udsolgte stadion i Cork.

På mindre end en sæson formåede irske Liam Miller at gøre sig til en populær skikkelse blandt AGFs tilhængere, da han var lejet ud fra den skotske storklub Celtic. Han fik sin debut for ”De Hviiie” den 14. oktober 2001 mod AB, og han nåede 18 kampe inden han returnerede til storklubben.

I Celtic tog karrieren fart for Liam Miller, der blev hentet til Manchester United af Sir. Alex Ferguson. Det blev sidenhen for optrædener for Leeds United, Sunderland og Queens Park Rangers i Premier League, ligesom Liam Miller også kunne skrive 21 kampe for det irske A-landshold på sit CV.

Den 9. februar tidligere på året afgik Liam Miller ved døden efter længere tids kamp mod kræften. I dag bliver han så hyldet af sine gamle holdkammerater, når Manchester United XI, og et hold bestående af blandede legender fra Celtic og det irske landshold skal mødes på Pairc Ui Chaoimh stadion i Cork.

Indtægter går til familien og velgørenhed

Kampen der starter klokken 16:00 er fuldstændig udsolgt. Alle 45.000 billetter er revet væk, og indtægterne fra opgøret bliver givet til Liam Millers kone samt børn, lige så vel som dele af pengene vil blive doneret til velgørenhed.

Kampen der i England sendes på SKY Sports, kan ses gratis på Manchester Uniteds officielle Facebookprofil. Vil du gerne være med i hyldesten af Liam Miller, skal du altså tune ind på Manchester Uniteds Facebookprofil fra 15:30, hvor optakten starter lige her.

Trupperne til mindekampen

Manchester United:

Roy Keane
Ryan Giggs
Nicky Butt
Ronny Johnsen
Paul Scholes
Denis Irwin
David May
Louis Saha
Rio Ferdinand
Quinton Fortune
Andy Cole
Michael Clegg
Mikael Silvestre
Kevin Pilkington
Dion Dublin
Roy Carroll
Gary Neville
Alan Smith

Irland/Celtic:

David Forde
Stephen Carr
Kevin Kilbane
Richard Dunne
Kenny Cunningham
Keith Andrews
Kevin Doyle
Stephen Mcphail
Andy Reid
Robbie Keane
Damien Duff
Lee Carsley
Colin Healy
Shaun Maloney
Paul Lambert
John Hartson
Neil Lennon
Stylian Petrov
Shane Supple