AGF henter landsholdsspiller: "Kæmpe motor og en positiv tilgang til spillet"

Australske Alex Gersbach viser sin ny hvide trøje frem. Foto: AGF

Alex Gersbach er ny mand i hvidt. Han kommer fra hollandsk fodbold og med en fortid i Rosenborg.

How ya doin mate? Der kommer lidt ekstra australsk kolorit på Fredensvang, når AGF henter den 22-årige forsvarsspiller Alex Gersbach, der kommer til Aarhus fra den hollandske klub NAC Breda. Det fortæller AGF i en pressemeddelelse på deres hjememside. 

Men det kan også være der bliver talt norsk, for Alex Gersbach har en fortid i Rosenborg, som han kom til fra Sydney FC i januar 2016. Og siden har han spillet sin fodbold i Europa, hvor det - udover den seneste tid i Breda - også er blevet til et halvt års udlejning i franske Lens.

Men nu gælder det altså den hvide trøje og AGF, hvor venstrebacken er tiltrådt på treårige kontrakt.

"Alex besidder en enorm fart, en kæmpe motor og en positiv tilgang til spillet, hvilket gør, at både hans offensive og defensive kvaliteter kan give os nye dimensioner i spillet. Derudover vil vores backs få stor glæde af at spejle sig i hinandens kompetencer og den skærpede konkurrencesituation," siger Peter Christiansen.

Journalist ved Aarhus Stiftstidende og AGF-kender Kim Robin Graahede skriver på Twitter, at dagens nyhed - i hans vurdering - ikke er lig med et salg af Højer, men nok snarere handler om at skabe øget konkurrence på pladsen som venstreback. Potentielt kan det føre til en udlejning af den unge Daniel Thøgersen. 

Starter med øjeblikkelig virkning

For Alex Gersbach var valget af AGF et let valg. Efter Bredas nedrykning ledte han efter nye sportslige udfordringer, og da han hørte om AGF's interesse var han ikke i tvivl.

"Fra min tid i Norge kender jeg til skandinavisk fodbold og niveauet, så da muligheden opstod, ville jeg gerne til Superligaen, og da AGF kom på banen var jeg straks interesseret. Jeg kender Mustafa Amini fra landsholdet, og fra ham har jeg kun hørt gode ting om klubben, traditionerne, trænerne, faciliteterne og tilhængerne. Ja, AGF har hele pakken for en ambitiøs fodboldspiller. Så jeg er rigtig glad for, at det nu er lykkedes at komme hertil, og nu ser jeg bare frem til at bidrage og til at arbejde hårdt for holdets succes, siger Alex Gersbach," der er noteret for seks A-landskampe for Australien og en god håndfuld ungdomslandskampe.

Alex Gersbach tiltræder i AGF med øjeblikkelig virkning og forventes at støde til truppen senere i dag.