Skybrud og torden på vej: DMI advarer om farligt weekend-vejr

Foto: Shutterstock

Fredag advarer vejrtjeneste DMI om weekendvejret, der kan gå hen og blive farligt, hvis man ikke passer på. Lørdag er der nemlig både risiko for skybrud og torden i en stor del af Danmark.

DMI advarer nu om, at Danmark bør forberede sig på en lummervarm lørdag med risiko for både skybrud og torden. Det fortæller DMI i et varsel på deres hjemmeside fredag. 

Her udtaler meterolog Jesper Eriksen: 

"Lørdag eftermiddag forventer vi, at en aflang linje med regn- og tordenbyger bliver dannet over den vestlige del af Jylland. Linjen vil herefter bevæge sig langsomt mod nordøst, og antageligt svækkes noget ud på aftenen. Nogle af bygerne kan give skybrud (mere end 15 mm på 30 min). Derfor har vi i øjeblikket en risikomelding ude om skybrud gældende for lørdag eftermiddag og aften, de berørte områder kan ses i vores grafiske kort."

Sådan følger du med

Meterologen kan ikke afvise, at instituttetes risikomelding bliver opgraderet, ligesom hvilke områder, der forventes at blive berørt, også kan blive ændret i løbet af fredag eller lørdag. Det afhænger helt af, hvordan vejret arter sig. 

"Det er muligt at risikomeldingen senere bliver opdateret til et varsel, og de berørte områder kan også blive ændret. Skybrud er nemlig meget svære at forudse, og det er ikke helt sikkert præcist hvor linjen med regn- og tordenbyger bliver dannet. Derudover er det også usikker hvor hurtigt bygerne svækkes om aftenen. Hvis et sted oplevere mere end en kraftig byge, kan kriteriet for kraftig regn (mere end 24 mm på 6 timer) også overskrides," udtaler meterolog Jesper Eriksen. 

Han anbefaler desuden, at man følger med i de opdaterede vejrudsigter her i weekenden. Han udtaler:

"Når bygerne først er dannet, kan du følge dem på vores radaranimation på hjemmesiden, hvor man også kan se lynnedslag."

Her kan du se, hvor i landet uvejret rammer.