Familie i chok efter skud: Afliver to katte på ti dage

Foto: Rigspolitiet

I løbet af de seneste ti dage har en familie måtte aflive to af deres katte. De fryger, at de er blevet skudt for sjov.

Længere nede i artiklen er et billede af katten, efter den var blevet angrebet. Vi advarer dog om, at billedet er af grafisk karakter. 

Charlotte er ikke i tvivl. Hendes to katte er blevet skudt på med et luftgevær. Det fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND. Charlotte Rosendahl Kroghede og hendes familie bor på en gård lidt uden for Skødstrup med en grund, der grænser op til et nyanlagt kvarter på Tronkærgårdsvej. 

I løbet af de seneste ti dage er der dog blevet slået skår i idyllen, fortæller Charlotten Rosendahl Kroghede til tv-stationen. Hun er nemlig sikker på, at to af familiens katte - Rex og Mismis - er blevet forsøgt skudt eller skudt på med et luftgevær. Flere gange har familien nemlig været vidne til, at deres katte kommet hjem med voldsomme skader omkring hovedet. 

Sidst i august måtte de aflive Rex, der - ifølge familien - var bange, syg og havde et stot hul ved det ene øje, men desværre stoppede det ikke der. 

Hører skud i nærheden

Charlotte Rosendahl Kroghede fortæller, at katten havde et indgangshul i hovedet, hvor projektilet sad i, og der endte med at gå koldbrand i såret. Det var i slutningen af august. Tidligere på ugen skete det dog igen. Tirsdag hørte Charlotte skud tæt på familiens hjem, fortæller hun. 

Senere på dagen opdager hendes søn, at der er noget galt med familiens kat Mismis. Ligesom Rex havde Mismis et hul i hovedet og en stor klump blod siddende ved det ene øje. Mismis måtte - ligesom Rex - aflives. 

Nu frygter Charlotte Rosendahl Kroghede, at en eller flere skyder på kattene for sjov. 

"Jeg er i chok. Vi har boet her i 11 år, og det er aldrig sket før, og så sker det to gange på ti dage," fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND. Sagen er meldt til både Østjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse. 

En af familiens katte, da de havde gjort såret rent. Foto: Privatfoto