Dyrlæge advarer: Denne populære leg kan slå din hund ihjel

Foto: Shutterstock

En australsk dyrlæge advarer nu alle hundeejere mod at kaste pinde til deres hunde.

Det sker ofte at en hundeejer kaster en pind afsted for at lade sin hund piske efter den og vende tilbage med den, men det kan ende smertefuldt for dit elskede kæledyr.

Det skriver news.com.au

Kast ikke med pinde!

En kendt dylæge fra Sydney i Australien advarer hundeejere mod at bruge pinde som legetøj til deres firbenede venner efter en hundepatient blev såret efter at have jagtet en pind.

Hundens familie bemærkede at deres elskede to-årige Border Collie ved navn Dash virkede underlig og nægtede at spise efter de vendte hjem fra parken.

 

Familien tog Dash med på dyrehospitalet Animal Referral Hospital (ARH) i Sydneys nordlige forstad Baulkham Hills. Dyrelægerne på stedet vurderede at Dash havde smerte i munden og bag på nakken. Men så gjorde den forfærdelige opdagelse:

”Efter at have bedøvet Dash fandt vores team et sår i højre side ved bunden af hans tunge og vi kunne føle et hårdt fremmedlegeme (som vi troede var en stor pind) som sad nede i halsen,” det skrev ARH i et opslag på Facebook.

”Dash var utrolig heldig”

Dash blev sendt videre til ARH Homebush, hvor kirurgen Dr. David Simpson fjernede pinden ved en operation. Senere udtalte han:

”Det er typisk hundens entusiasme der skaber problemer. Hunden løber afsted for at hente pinden med stor energi og hvis pinden lander med spidsen i jorden og hunden fanger pinden med stor fart, vil dyrets fart tvinge pinden ned i halsen bag tungen på dyret,” fortæller han.

”Dash var heldig at pinden var stoppet inde i hans brystkasse og ikke havde lavet hul på hjerte eller lunger. Dash var også utrolig heldig fordi vi kunne fjerne pinden igen sammen med alle de små stykker bark og splinter, der var faldet af.”

Ses ofte ved Border Collies – men kan ske for alle

Selvom Dash kom sig helt, har Dr. Simpson set flere sager med mindre lykkelige slutninger. I mere alvorlige sager kan pinden virke som en kæmpe splint. Det kan give tilbagevendende infektioner.

Selvom det virker til at det oftest er Border Collies, der kommer ud for denne type uheld er det et almindeligt problem som dyrelæger oplever overalt i verden.

”Uheldigvis er det her ikke en unik sag og det er ikke engang den værste sag vi har oplevet,” fortæller Dr. David Simpson og fortsætter:

”Hundeejere elsker at lege “fetch” med deres hunde og selvom det er en god måde at skabe et bånd med sin hund, er det meget sikrere at lege det med bolde eller gummilegetøj end med pinde.”