Hundeejere bør være ekstra opmærksomme på deres hund i disse dage, fortæller Nordre Dyrehospital.
Nordre Dyrehospital, som ligger i Lystrup ved Aarhus, advarer nu hundeejere i hele Danmark, da man på Nordre Hospital er blevet bekendt med, at et andet dyrehospital i området har konstateret en livsfarlig parasit hos en hund fra den lille by Hornslet på Djursland.
Det skriver dyrehospitalet i et opslag på deres Facebook. Her har de delt et opslag, der skal gøre hundeejere i hele landet opmærksomme på parasitten samt, hvad man bør holde øje med hos sin egen hund.
"Hjertelungeorm er en livsfarlig parasit for vores hunde, og vores bedste råd er derfor at få din hund testet - uanset om den udviser symptomer eller ej," skriver Nordre Dyrehospital i opslaget.
Om man får sin hund testet eller ej, så deler hospitalet også en række symptomer, som hundejere i deres opfattelse bør være opmærksomme på, så man kan reagere hurtigt, hvis ens hund pludseligt udviser et eller flere af symptomerne.
Sådan viser hjertelungeormen sig
Dyrehospitalet anbefaler, at hundeejere holder øje med de følgende symptomer. Særligt et af dem er vigtigt, da det kræver, at man reagerer hurtigt for sin hunds skyld.
Hold øje med disse symptomer:
- Vejrtrækningsproblemer som eksempelvis hoste eller åndenød
- Adfærdsændring som eksempelvis træthed eller nedstemthed
- Ændret trivsel som eksempelvis manglende appetit, vægttab, opkast eller diarre
- Blødningsforstyrrelser som eksempelvis heftige blødninger fra selv små sår eller bleghed omkring øjne og gummer
Især ved sidstnævnte symptom skal du reagere ekstra hurtigt, fortæller Nordre Dyrehospital i deres opslag.
Her kan hunden være blevet smittet
Det er formentlig en snegl, der har smittet hunden på Djursland.
"Æg og larver udskilles af ræve via afføring, som sidenhen optages som føde af snegle. Smitten opstår, når hunden indtager / spiser en snegl ved græsning eller når den 'drikker sneglen' i en vandpyt. Teoretisk set kan snegleslim i sig selv også være en smittekilde," skriver Nordre Dyrehospital.
Inden opslaget fortsætter:
"Der kan gå 40-60 dage fra, at hunden optager smitten til, at den selv begynder at udskille larver med afføringen. Smitterisiko er størst, hvor der lever og færdes ræve. Det er ekstra vigtigt at samle op efter din hund og undgå, at din hund indtager noget på gåture - herunder andre hundes afføring."
Du kan se hele opslaget fra Nordre Dyrehospital her: