25-årig indlagt på intensiv: Overlæge advarer unge om at tage corona seriøst

Aarhus Universitetshospital ser mange yngre patienter. Foto: Shutterstock

Mange af de indlagt corona-patienter er yngre, end man skulle tro.

Den fremherskende historie siden Coronavirussen for alvor brød ud har været, at det er de ældre og mere sårbare borgere, som rammes særligt hårdt, hvis de smittes af virussen. Det er fortsat tilfældet. Men det er ikke kun ældre danskere, som indlægges på sygehusene i disse dage. 

Det fortæller en overlæge i en video, som er lagt op som et opslag på Aarhus Universitetshosptials side på Facebook. 

Opslaget er skrevet af Lars Østergaard, som er ledende overlæge og professor i infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han går i rette med billedet om, at det kun er ældre, der bliver indlagt som følge af corona-smitten. 

"Det, man sædvanligvis hører, er, at coronavirus rammer ældre og svækkede personer, og det er sådan set også rigtigt nok. Men de patienter, vi har indlagt nu i respirator på intensivafdelingen, det er fortrinsvis raske, yngre eller midaldrende personer i alderen 25-70 år," skriver overlæge Lars Østergaard i opslaget.  

Tag hensyn til alle

Længere inde i videoen kommer overlægen med en konkret opfordring. I disse dag skal man lytte til de udstedte retningslinjer og tage hensyn til alle ens medborgere - uanset alder. 

"Så udover at tage hensyn til ældre og svage, så er det altså også en rigtig god idé at tage hensyn overfor dem, du i øvrigt har omkring dig, for alle kan få et alvorligt forløb af den her sygdom," fortæller overlæge og professor Lars Østergaard i videoen.