"Vennetjeneste" koster ung mand stor bøde og en tur i fængsel

Foto: Shutterstock

Det startede som en "vennetjeneste", men endte med at blive en dyr fornøjelse.

Østjyllands Politi fortæller i døgnrapporten tirsdag om en vennetjeneste, der endte med at blive rigtigt dyr. Den var dog ikke ligefrem dyr for den, der modtog den, men snarere for den venlige sjæl, der - ifølge ham selv - gjorde sin ven en tjeneste, selvom han ikke havde helt styr på sine egne papirer og tilladelser, ifølge politiet. 

Historien tager sin begyndelse mandag formiddag et par minutter efter klokken 10. Her blev en patrulje fra Østjyllands Politi sendt til Hovedvejen i Hasselager. Det skete fordi politikredsen havde modtaget en anmeldelse om, at der var indtruffet en arbejdsulykke på stedet. Da patruljen ankom til stedet, var der ikke umiddelbart nogen, der var kommet til skade. Men for at være helt på sikre side, så tog betjentene kontakt til en 21-årig mand, der stod iført arbejdstøj.

Viser asylansøgerkort

Manden identificerede sig med et asylansøgerkort og oplyste, at han, sammen med en ven, var ved at lægge nyt tag på. Politiet bad om at se en tilladelse, der kunne dokumentere, at de to havde lov til at arbejde i landet. Den viste sig at være svær at fremvise, sådan en havde den unge mand nemlig ikke. 

Da manden ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark, blev han anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. Manden oplyste dog, at han kun udførte en vennetjeneste og ikke arbejde ulovligt.

Den gik ikke. Politiet fastholdt sigetelsen. Det betød, at den 21-årige mand fik en straksbøde på 3000 kroner og er fortsat tilbageholdt i foreløbigt 3x24 timer, mens sagen bliver forelagt udlændingestyrelsen. Hvad der sker herefter afhænger af styrelsen konklusion, oplyser Østjyllands Politi tirsdag eftermiddag i døgnrapporten.