Unge skaber uro i Brabrand: Ildspåsættelser og bomberør affyret

Ildpåsættelse af en bil i Gellerup. Foto: Presse-foto.dk

I kølvandet på fredagens demonstration i Digterparken tæt ved Gellerup, i det vestlige Aarhus, har der over weekenden været en række uroligheder i området omkring Gellerupparken.

Fredag eftermiddag, blev en 52-årig mand skudt i benet af politiet, under en demonstration anført af Rasmus Paludan - leder og stifter af Stram Kurs. Det politiske Parti er bl.a. kendt for sine kontroversielle holdninger, såsom at islam skal forbydes og ikke-vestlige, bør udvises af Danmark. 

Den 52-årige mand kom bag politiets afspærring, og viftede mod Paludan med en kniv. Manden ignorerede politiets ordre om at stoppe og heller ikke politiets varselsskud fik manden til at stoppe. Derfor affyrede politiet et skud mod manden, som blev ramt i benet, skriver TV2. 

Østjyllands Politi fortæller at hændelsen har skabt store uroligheder i Gellerup, og at de derfor natten til søndag var til stede i området med ekstra patruljer. 

 

 

Brande og stenkast

Der blev både sat ild til skraldespande og en bil, samt kastet med sten mod politiet og afføret et bomberør mod en patrulje.

 ”Vores patruljer observerede sidst på aftenen og først på natten mange unge, også meget unge, på gaderne i Brabrand. Der var flere ildspåsættelser i skraldespande og i en enkelt bil, og der blev flere gange kastet med sten efter politiets biler og affyret fyrværkeri på gaden, men ingen politifolk blev ramt,” fortæller fungerede politiinspektør, Gert Bisgaard.

 Tre unge mænd blev anholdt i forbindelse med urolighederne natten til søndag. 

 En 16-årig mand blev anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand, da han kastede sten mod politiet. En 15-årig dreng blev ligeledes anholdt for vold mod polititjenestemand, da han affyrede et bomberør mod politiets patrulje. Sidst blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han råbte efter en af politiets patruljer.

 De er alle tre løsladt igen, men er fortsat sigtet.