Ung kvinde tjekker sin digitale post: Det koster hende tusindvis af kroner

Politiet advarer mod falsk sms'er, der er i omløb. Foto: Shutterstock

Det endte med at blive en dyr fornøjelse, da en kvinde på 27 år faldt for en falsk sms.

Onsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 27-årig kvinde i Aarhus, der dagen forinden havde modtaget en sms, der så ud som om, den kom fra ”Digitalpost”. I sms’en stod der, at hun havde modtaget ny digitalpost fra Nets, men da hun loggede på e-boks, var der ingen ulæste meddelelser.

Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten onsdag. 

Hun trykkede derfor på linket i sms’en, hvorefter hun blev bedt om at uploade et billede af sit NEMID, hvilket hun forsøgte flere gange, men hun fik hver gang besked om, at det ikke virkede. Onsdag morgen fandt hun så ud af, at der tre gange var fortaget strakshævninger på hendes konto på mellem 1000 og 5000 kroner.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig trykker på links i sms’er, hvor man er usikker på afsenderen. Man skal heller aldrig videregive billeder eller oplysninger om sit NEMID.

Teenager fik også tilsendt falsk sms

En 16-årig pige havde sat en iPhone til salg på nettet, og havde aftalt at mødes med en køber i Bruuns Galleri tirsdag aften. De mødtes som aftalt ved 20-tiden, og da køberen fremviste et billede af overførslen, og pigen samtidig fik en sms fra ”Danske Bank”, som bekræftede overførslen, overdrog hun telefonen til køberen. Da pigen efterfølgende kontaktede sin egen bank, fik hun at vide, at sms’en var falsk og, at der ikke var overført nogen penge.

Østjyllands Politi har tidligere set eksempler på denne fremgangsmåde og opfordrer til, at man selv tjekker sin bankkonto, før man udleverer en vare.