Tyve er vild med at besøge kirker: Anmelder fem indbrud på ét døgn

Ukendte gerningsmænd besøgte fem kirkebygninger på tværs af Østjylland. Foto: Shutterstock

I det seneste døgn er der landet fem anmeldelser om indbrud på skrivebordet hos Østjyllands Politi.

Juletiden er for mange ensbetydende med en hyggelig stund i kirken. Årets julegudstjeneste var dog formentlig ikke grunden til, at en en eller flere gerningsmænd har besøgt en række kirker i det østjyske. Gerningsmændene var i højere grad på udkig efter kolde kontanter og værdigenstande.

Det fortæller Østjyllands Politi i deres døgnrapport, som det sidste døgn har talt med personale fra kirker i en stor del af det område, som politikredsen dækker. 

I Ålum var der indbrud i kirkekontoret, men umiddelbart blev intet stjålet. Det blev der heller ikke i Hvilsager, hvor ukendte gerningsmænd var brudt ind i kapellet. Ved Øster Bjerregrav Kirke blev et vindue brudt op i graverbygningen, hvor der blev stjålet noget værktøj, mens der i graverhuset i Harridslev Kirke blev stjålet kontanter. I et skur ved Lem Kirke var der stjålet noget værktøj fra et skur, der var blevet brudt op. 

Gerningstidsrummet for indbruddene strækker sig over kortere og længere tid – fra få timer til flere dage, men de er alle blevet opdaget i løbet af torsdagen/fredag morgen.

Østjyllands Politi efterforsker forholdene nærmere og hører gerne fra borgere, der har oplysninger om tyverierne. Har du set noget? Så kontakt politiet på telefon 114, hvor betjentene sidder klar.