Tilbød sin hjælp ved færdselsuheld: Det skulle han aldrig have gjort

Foto: Rigspolitiet

En bilist tilbød sin hjælp, da han så en bil, der var kørt i grøften. Det endte han med at fortryde.

Østjyllands Politi fortæller torsdag, at de senere på dagen fremstilleen 30-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers.

Han sigtes for at have stjålet to biler torsdag morgen og for ved det ene tyveri at have truet bilens ejer med en pistol – som dog viste sig at være en softgun. Det var dog et dramatisk hændelsesforløb, der førte til hans anholdelse. 

Forløbet starter klokken 6.25, da en mand parkerede sin bil på en tankstation på Hadsundvej i Randers NØ, hvorefter han gik ind i tankkiosken. Han efterlod sin nøgle i tændingen, og mens han var inde i butikken, satte den 30-årige sig ifølge sigtelsen ind i hans bil og kørte fra stedet. 

Bilejeren ringede til politiet, der satte patruljerne i området til at lede efter bilen. 

Fortryder sin hjælp

Det viste sig, at biltyven var kørt ad Hadstenvej mod Hadsten, men på vejen kørte han i grøften og steg ud af bilen.

En 49-årig mandlig bilist standsede kl. 6.51 ved den forulykkede bil og spurgte, om han skulle hjælpe. Her blev han ifølge sigtelsen truet af den 30-årige, som trak en pistol frem og råbte, at han skulle gå væk fra bilen. Herefter satte den 30-årige sig ind i den 49-åriges bil og kørte fra stedet. 

Kl. 7.19 opdagede en patrulje så den 49-åriges bil, der holdt i tomgang på Skanderborgvej i Hadsten. Bag rattet sad den 30-årige mand, der virkede kraftigt påvirket af stoffer. Han blev anholdt på stedet og sigtet for biltyveri, narkokørsel og ulovlig tvang.  

I bilen lå en softgun som politiet formoder var den pistol, som blev brugt ved det andet biltyveri.