"Taxachauffør" truer kunde med aluminiums bat - anden hæver ulovligt tusindvis af kroner

Politiet opfordrer borgerne til at være opmærksomme, når de prajer en taxa på åben gade. Foto: Rigspolitiet

I weekenden var der pirattaxaer på spil . To ture med ulovlige taxa'er endte dramatisk i Aarhus.

Natten til søndag kl. 5.00 satte en 49-årig mand sig ind i en bil ud for Lystrup-hallen og bad om at blive kørt til Risskov. I stedet satte manden bag rattet kurs mod Hornslet, og det fik den 49-årige til at protestere og bede om at blive sat af. Føreren svarede, at han skulle ”lukke røven”, hvorefter han tog et aluminiumsbat frem og bankede enden af det ind i hovedet på passageren flere gange. 

Kort efter lykkedes det den 49-årige at flygte fra bilen. Han fandt efterfølgende ud af, at han havde mistet sin mobiltelefon. Den fandt han selv i løbet af søndagen via Find-Min-Iphone-appen. Den lå i noget græs foran en bygning i Risskov. Den videre efterforskning førte politiet til en 27-årig mand, som blev anholdt, og som foreløbigt er sigtet for grov vold. 

Samme nat steg en 35-årig mand ind i en pirattaxa på Frederiks Allé i Aarhus. Han blev kørt til sin adresse i Viby, hvor han først forsøgte at betale med et Visa-kort i en dankortterminal i bilen. Kortet blev tilsyneladende afvist et par gange, og han tog derfor sit MasterCard frem, som han betalte turen med. 

Senere søndag konstaterede den 35-årige, at der ikke var trukket de aftalte penge for turen. Til gengæld var der hævet mange tusinde kroner på både Visa- og Mastercard. 

Føreren af pirattaxaen beskrives som: 

• Mellemøstlig af udseende, lys hud
• Ca. 25-35 år
• Ca. 175-180 cm høj
• Kort, sort hår
• Talte dansk med accent

Østjyllands Politi opfordrer til, at man sørger for at finde ud af, hvordan man kommer hjem fra byen, inden man tager afsted. Få en til at hente dig, tag offentligt transportmiddel eller en rigtig taxa. Der er flere eksempler på, at det kan gå galt, når man sætter sig ind i en pirattaxa.