Supermarked evakueret: Mystisk hændelse i Lidl skyldtes 68-årig med peberspray

Modelfoto. Politiet fandt flere pebersprays, da de besøgte den 68-årige på hans adresse. Foto: Shutterstock

Østjyllands Politi anholdt sent tirsdag aften en 68-årig mand, som sigtes for at have sprayet med peberspray i en Lidl-butik i Viby, så flere personer fik det dårligt.

Politiet fandt blandt andet frem til den 68-årige via overvågning og elektroniske spor, og han blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Vest. Her fandt politiet flere ulovlige pebersprays, som han blev sigtet for at besidde. Derudover blev han sigtet for grov vold ved at have udsat flere personer for peberspray. Den spray, som den 68-årige havde brugt i Lidl, blev fundet i butikken. 

Østjyllands Politi modtog kl. 18.47 en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter hun havde været inde og handle i Lidl på Christian X’s Vej i Viby. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at der var flere personer i butikken, der havde det dårligt. 

35 blev evakueret og afhørt

Da der var mistanke om et muligt kemikalieudslip, evakuerede politiet 35 personer i butikken, der alle blev blevet registreret og afhørt, inden de blev sendt hjem. Ingen af personerne kom umiddelbart kommet til skade eller havde behov for behandling. 

Området omkring Lidl blev afspærret, inkl. rundkørslen og en del af Christian X’s Vej og Jyllands Allé, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere. Der blev ikke fundet spor af farlige kemikalier og klokken 22.45 ophævede politiet alle afspærringerne igen. Onsdag har politiet konkludret, at pebersprayen var skyld i den megen virak.