Sådan: formodet gaderøver anholdt i Aarhus

Foto: Lars Aarø

Østjyllands Politi anholdt lørdag kl. 13.23 en 33-årig mand, som mistænkes for at stå bag tre gaderøverier begået natten til fredag og lørdag i Aarhus C.

Under røverierne blev tilfældige borgere passet op på Frederiks Allé i Aarhus, hvor de med kniv blev truet til at hæve kontanter til gerningsmanden. 

Østjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at de lørdag fandt frem til identiteten på den formodede gerningsmand, men han var ikke til at træffe på de adresser, politiet opsøgte. 

Klokken 13.18 fik politiet en anmeldelse om, at et par vagter tilbageholdt en aggressiv mand i Rema 1000, som de genkendte som gerningsmanden til et tidligere tyveri. En patrulje var kort efter fremme, og de kunne konstatere, at gerningsmanden var den mistænkte til røverierne. Den 33-årige blev straks anholdt og sigtet. 

Ved det ene af røverierne deltog en anden gerningsmand, som Østjyllands Politi fortsat forsøger at finde frem til. 

De tre røverier

• Første røveri fandt sted natten til fredag kl. 2.45, hvor en ung mand blev passet op af to gerningsmænd ud for Frederiks Allé nr. 91. Den unge mand blev truet med kniv til at udlevere sin mobiltelefon og hæve nogle kontanter i en automat i nærheden. 

• Natten til lørdag kl. 2.15 blev en anden mand udsat for røveri stort set samme sted. En gerningsmand holdt en kniv mod mandens hals og tvang ham til at hæve penge i en nærliggende automat. Herefter stak gerningsmanden af til fods. 

• Senere lørdag morgen kl. 7.52 blev en kvinde på samme lokation passet op af en mand, der også brugte en kniv til at true hende til at hæve penge i en automat. Efterfølgende løb han ad Jægergårdsgade i østlig retning.