Politihund snuser sig frem til stærkt nedkølet kvinde i mørk skov

Sir Bobby er en knivskarp sporhund. Foto: Østjyllands Politi / Facebook.com

Politihunden Sir Bobby kom ikke sovende til sine godbidder, da han søndag gjorde tjeneste for Østjyllands Politi.

Søndag måtte en af politiets dygtigste og bedste sporhunde sættes ind, da en en ældre kvinde fra Aarhus-området forlod sit hjem i nedtrykt sindstilstand. Familien var meget bekymret for kvinden, derfor blev politihunden Sir Bobby tilkaldt. 

Det viste sig hurtigt - gennem hundeførerens snak med familien - at den forsvundne kvinde havde et udsigtspunkt, som hun særligt nød at besøge. Det blev derfor hurtigt besluttet, at Sir Bobbys eftersøgning skulle begynde der. Desværre var kvinden ikke at finde ved udsigtspunktet, da patruljen nåede frem.

Hundeføreren besluttede dog, at han alligevel ville slippe Sir Bobby fri, så de kunne se, om hunden alligevel ville få færten af et spor efter den forsvundne kvinde. Og det kunne Bobby sagtens. Straks satte han snuden i en trampet sti, der førte hen over et lille stykke skov. Her tog et eller andet ved Sir Bobby og pludseligt forsvandt han for fuld firspring ind i den mørke skov. Kort efter begyndte hunden at gø, og hundenføreren satte i løb i retning mod hundens gøen.

Stærkt nedkølet men i live

Det viste sig, at Sir Bobby havde fundet frem til den forsvundne kvinde, som lå stærkt afkølet i bunden af skoven. Hundeføreren lykkedes med at få vækket kvinden, der blev sendt af sted til skadestuen med en ambulance. Kvinden følte sig stadigvæk nedtrykt, men grundet Bobbys lynsnare reaktion, så slap hun uden fysiske skader. 

Det fortæller Østjyllands Politi på Facebook, hvor politikredsen roser Sir Bobby, som tog sig godt betalt for sin heltegerning. 

"Den gode Sir Bobby fik et ekstra klap på hovedet," skriver Østjyllands Politi. Inden de tilføjer: ".. og han er topklar til flere vigtige politi-opgaver i fremtiden."

Sir Bobby i fuld figur. Foto: Østjyllands Politi / Facebook.com