Pistoler, sværd og kasteøkser: "Våbensamler" glemte lige en vigtig detalje

En 51-årig mand fik besøg af politiet. Foto: Shutterstock

83 våben ender med at blive rigtigt dyre for en 51-årig.

Tre pistoler, 38 knive, 22 sværd, 11 bajonetter og ni kasteøkser blev i februar beslaglagt under en ransagning af en 51-årig mands hjem i Randers. Nu er den 51-årige blevet idømt tre et halvt års ubetinget fængsel for besiddelsen af de mange våben. 

Det var et tip om, at der var narko i den 51-åriges hjem, der ledte Østjyllands Politis specialpatrulje til huset i Randers NØ. På stedet fandt betjentene da også mindre mængder amfetamin, hash og kokain, men det var de mange våben, som i sidste ende kom til at koste manden en længere fængselsstraf. 

Skarpladte pistoler vægtede tungt

Særligt de tre pistoler, hvoraf to var skarpladte, vægtede tungt i retten. 

”Den 51-årige blev dømt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, og det er noget, der bliver set meget alvorligt på i retssystemet. Det blev der også i denne sag, og derfor endte det med flere års ubetinget fængsel, ” siger anklager i sagen, Jakob Beyer. 

Den dømte havde dog lige glemt en vigtigt detalje.

Han forklarede i retten, at han var våbensamler, men manden havde ikke den nødvendige tilladelse, og forklaringen fik ikke betydning for straffen. Den 51-årige ankede dommen, som han mente var for hård.