Pas på: Varmepude sender 51-årig på skadestuen

Foto: Rigspolitiet

Man bør altid være varsom, når man benytter en varmepude eller tæppe.

En varmepude blev søndag morgen lidt for varm, fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten mandag. 

Søndag kl. 07.12 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand på Rantzausgavevej i Solbjerg.

Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at der var tale om en varmepude i en lænestol, der havde udviklet så meget varme, at der var sket røgudvikling, fortæller politiet. 

Der var sket begrænset skade på stolen, men en 51-årig kvinde blev kørt til skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning.

Tænder ulovligt op

Et andet sted var der også problemer med en varmekilde. Det var i Randers. Her måtte Østjyllands Politi tag epå hjemmebesøg hos en mand, der ikke havde rettet sig efter utallinge henvendelser om, at han var på vej ned af det gale spor. 

Hændelsen tog sin begyndelse søndag omkring klokken 15.14. Her fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en borger på Kærvej i Uggelhuse ved Randers SØ havde lavet et ulovligt ildsted inde i sit hus.

Da patruljen ankom til stedet, viste den 52-årige mand selv betjentene ind i stuen, hvor han havde opsat en brændeovn.

Det viste sig dog, at kommunen tidligere har konstateret, at brændeovnen er uforsvarlig og ulovlig, idet den ikke lever op til gældende regler og ikke er blevet godkendt af en skorstensfejer.

Den 52-årige mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have overtrådt kommunens strakspåbud mod at anvende ildstedet, oplyser Østjyllands Politi.