Panik: Sætter ild til barnevogn

Foto: Shutterstock

Flere gerningsmænd sætter ild til barnevogn.

Søndag kl. 18.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en opgang på Haurumvej i Tilst.

Da politiet ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at der var en del røg i opgangen, hvilket gjorde, at flere beboere ikke kunne komme ud af deres lejligheder. Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

Røgen kom fra kælderen, hvor det viste sig, at der var ild i en barnevogn. Barnevognen var næsten udbrændt, da brandvæsnet ankom til stedet, og de fik hurtigt slukket ilden.

Beboere blev herefter hjulpet ud af deres lejligheder og tilset af sundhedspersonalet, der var ankommet til stedet. Et par beboere blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning.

Kort tid efter blev betjentene kontaktet af en mand, der havde fået fat i to drenge, som han tidligere på aftenen havde set ved opgangen. De to drenge på 14 år erkendte, at det var dem, der havde sat ild til barnevognen.

Da de begge er under den kriminelle lavalder, blev både deres forældre og de sociale myndigheder underrettet om episoden, oplyser politiet. 

Mormor og barnebarn stjæler sammen

I løbet af weekenden måtte Østjyllands Politi også rykke ud til Viby, fortælles det. 

Søndag klokken 15.10 fik politiet en anmeldelse fra Netto på Viby Ringvej, hvor man havde tilbageholdt en mormor og hendes barnebarn, der var blevet taget i at stjæle varer fra butikken.

Butiksvagten havde spottet de to personer på butikkens overvågning, hvor han kunne se, at de gik over til tekstilafdelingen, hvor de blandt andet tog nogle strømpebukser og puttede ned i en medbragt pose.

De gik herefter op til kassen, hvor den yngste af dem betalte for noget kaffe, menS den ældste gik ud, med den medbragte pose i hånden, uden at betale for noget. Butiksvagten konfronterede de to personer, da de var kommet på den anden side af kasselinjen, og de blev bedt om at følge med ud i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev de to personer, en 56-årig kvinde og hendes 16-årige barnebarn, begge sigtet for butikstyveri. Den 16-årige piges mor samt de sociale myndigheder blev kontaktet og orienteret om sagen.