Nedslående fartkontrol: Bilist blæste igennem landsby med 105 km/t

Fotovognen kom på overarbejde, da den lørdag var parkeret på Viborgvej i Lading. Foto: Østjyllands Politi

På tre timer blitzede en fotovogn 63 lovovertrædelser lørdag aften i Lading nær Aarhus.

Østjyllands Politi kommer mandag med en nedslående melding på Twitter. Lørdag havde politikreds nemlig opstillet en fotovogn på Viborgvej i Lading i udkanten af Aarhus. Fotovognen stod på vejen i tre timer, hvilket gav hele 63 sager.

16 bilister fik klip i kørekortet, en slap med en betinget frakendelse men der var også en trafikant, der mistede kørekortet på stedet. Den hårde sanktion var dog ikke ufortjent. Den ubetingede frakendelse blev nemlig udløst af. at bilisten blæste igennem landsbyen Lading med 105 kilometer i timen i en byzone,

Fartgrænser i Danmark

Rådet for Sikker Trafik skriver på deres hjemmeside om de generelle fartgrænser. For personbiler, varebiler og motorcykler gælder følgende: 

  • 50 km/t i tættere bebygget område
  • 80 km/t uden for tættere bebygget område
  • 80 km/t på motortrafikveje. 90 km/t kan være tilladt, hvis det er vist med skiltning
  • 130 km/t på motorveje. Grænsen kan dog være 110 km/t, 100 km/t, 120 km/t eller 90 km/t på nogle strækninger.

Der kan gælde andre fartgrænser på vejene, som du skal følge. Hold altid øje med skiltningen, og kør efter forholdene. Uanset hvad der står på fartskiltene. 

Hvis du kører med en almindelig trailer, må du højst køre 70 km/t på landeveje og 80 km/t på motorveje. Er din trailer Tempo 100-godkendt, må du køre 80 km/t på landevej eller motortrafikvej, og 100 km/t på motorvej.