Mor standset af politiet: Kørte bil med et barn på skødet og et uden sele på

Politiet var på udkig efter spritibilister, istedet stoppede de en mor med to børn. Foto: Rigspolitiet

En mor og hendes to børn endte med at måtte efterlade deres bil og gå resten af vejen hjem.

Som traditionen foreskriver så var politiet over hele landet ekstra talstærkt tilstede på vejene fredag aften og lørdag eftermiddag, hvor betjentene gennemførte spiritus- og narkokontroller i forbindelse med en af årets absolut mest travle julefrokostweekender. Det samme gjorde sig gældende i Aarhus, hvor Østjyllands Politi heldigvis kun fik fingrene i fem bilister, som havde fået for meget af det ene eller andet. 

Det oplyser politiet selv i deres døgnrapport mandag. Selvom østjyderne er blevet gode til at holde sig fra vejene, når de har snaps i blodet, betyder det dog ikke, at aftenen blev helt udramatisk for færdselspolitiet. 

Særligt en kvinde fik politiet til at spærre øjnene op. Fredag kom hun kørende igennem Malling og tiltrak sig ordensmagtens opmærksomhed, da hun havde sit kun tre-årige barrn siddende på skødet, imens hun kørte bilen. Samtidig sad et lidt ældre barn ved siden af. Den tre årige sad på passagersædet, men havde ikke den lovpligte sele på. Derudover havde møderen hverken selepuder eller autostol med under kørslen, derfor måtte beordrede betjentene hende til at efterlade bilen, så hun måtte gå hjem med de to børn. 

Hun forventer nu at få en bøde samt et klip i kørekortet for brud på færdselsloven.