Lænser kirke for formue: Efterlader tyvekoster i panik

Østjyllands Politi har stået bag efterforskningen. Foto: Shutterstock

En historisk dansk kirke blev udsat for tyveri af værdier for en formue.

En 30-årig mand fra Åbyhøj er blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have været i besiddelse af 124 designerstole, som blev stjålet fra Thorsager Kirke sidste år.

Det fortæller Østjyllands Politi som er den politikreds, hvor betjentene har efterforsket tyveriet fra den lille kirke på Djursland. 

Stolene, der er flere tusinde kroner værd pr styk, blev stjålet under et indbrud i kirken i oktober sidste år. I alt forsvandt 124 stole, der var altså tale om for en formue i designermøbler, hvis de var faldet i de forkerte hænder. 

Efterladt

Få dage efter blev alle stolene dog fundet igen på to forskellige rastepladser i det østjyske. Halvdelen blev fundet på en rasteplads vest for Aarhus, mens den anden halvdel lå i en stjålet varebil på en rasteplads på Djursland. 

Politiets efterforskning og efterlysninger af stolene i pressen førte til oplysninger om, at et stort parti designerstole kort efter indbruddet i kirken var blevet omlæsset på Pendlerpladsen Korslund ved Rønde.

Ud fra blandt andet teleoplysninger og andre digitale spor, fandt efterforskerne frem til, at den 30-årige havde været på rastepladsen den pågældende nat. 

Efterlysning presser tyve

I Retten i Randers erkendte han at have modtaget de stjålne stole, og han modtog dommen på de 10 måneders fængsel. Han ønskede dog ikke at fortælle, hvem der havde været med ved overdragelsen af stolene. 
 
”Det er desværre ikke lykkes os at finde frem til mændene bag tyveriet, men vi er glade for, at vi fik leveret samtlige stole tilbage til kirken, og at vi fik sat en gerningsmand fast. En stor tak til alle de borgere, der delte vores efterlysninger via de sociale medier. Det var medvirkende til, at vi hurtigt fandt stolene og lagde et stort pres på gerningsmændene. Vores teori er, at det bl.a. er derfor, de endte med at smide stolene af, ” siger politikommissær Anders Schouby. 
 
Østjyllands Politi vurderer, at de p.t. har udtømt de efterforskningsmuligheder, der er for at finde frem til resten af de involverede gerningsmænd. Kommer der nye oplysninger i sagen, vil politiet tage sagen op igen. 
 
Efter indbruddet blev der efterlyst i alt 143 stole – det viste sig dog senere, at det rette antal var 124. Alle stole er derfor kommet retur til kirken.