"Kom her": 7 og 9-årig flygter - men manden løber efter dem

Foto: Shutterstock

To mænd i en varebil tog kontakt til drengene.

Tirsdag kl. 13.05 var to børn på syv og ni år på vej hjem fra Gammelgårdsskolen i Åbyhøj, da de blev kontaktet af to mænd, der kom kørende i en større, hvid varevogn med en sort, lodret stribe bag dørene.

De to børn har fortalt til deres mor, at den ene af mændene, der var iført en sort hue, sort trøje, grønne busker og en hvide Adidas-sko, steg ud af bilens passagerside og vinkede børnene hen imod sig, mens han sagde ”kom her” eller noget i den stil.

Den anden mand, der førte bilen, blev siddende derinde, men beskrives som lys i huden og med lyst hår. De to børn har fortalt, at de løb fra stedet ad Klokkervej, men manden løb efter dem, indtil de nåede omkring hjørnet, hvorefter børnene løb hjem.

Politiet kørte efterfølgende rundt i området for at finde frem til den hvide varebil, men uden held. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med de to mænd i bilen for at få afklaret, hvad deres hensigt har været. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Kørte hjem på ”lånte” cykler

Et andet sted i politkredsen - nemlig Randers - kom to drenge til at "låne" sig frem. 

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 16.48 kontaktet af personalet på et bosted i Randers, idet der var blevet fundet en cykel, der var meldt stjålet.

Personalet oplyste, at to drenge, der boede på stedet, havde taget to cykler med hjem og at de nu havde opdaget, at den ene var meldt stjålet, mens den anden var forsvundet fra stedet.

Politiet tog kontakt til de to drenge, der begge er 15 år. De erkendte begge, at de havde taget to cykler et sted i byen for at cykle hjem til bostedet, og de blev sigtet for henholdsvis tyveri og brugstyveri af cykel.

Det blev aftalt, at den cykel, der stadig var på stedet, skulle leveres tilbage til rette ejer. Ingen af dem kunne svare på, hvor den anden cykel var forsvundet hen, lyder det fra Østjyllands Politi.