Kører betjent ned under flugt fra politiet

Foto: Rigspolitiet

En betjent slap ikke helskindet fra hændelsen, da han forsøgte at stoppe en ung mands flugt.

Hos Østjyllands Politi havde en betjent en hårdslående dag på arbejde torsdag. Her blev han nemlig ramt, da en mistænksom yngre mand forsøgte at slippe væk fra den patrulje, der havde fattet interesse for manden.

Det fortæller Østjyllands Politi i døgnrapporten fredag. 

Det var under en rutinepatrulje fik to betjenten torsdag kl. 13.13 øje på en 16-årig knallertfører, der kom kørende uden hjem ad Bodøvej i Aarhus.

Da den 16-årige dreng fik øje på patruljebilen, drejede han hurtigt ind ad et stisystem. Det bratte ændring i drengens planer gjorde betjentene mistænkesomme, derfor vendte de bilen for at tage kontakt til drengen.

Samler sig syv sigtelser sammen

Betjentene så nu knallerten holde stille på Porsgrunnsvej, hvor han kørte op på en cykelbro og filmede patruljevognen, mens han kørte over broen.

Den ene af betjentene steg ud af bilen og stillede sig ved broen. Kort efter kom den 16-årige kørende tilbage mod broen, og betjenten råbte højt til ham, at han skulle stoppe. Det fik den 16-årige til at sænke farten men han stoppede dog ikk.

Is tedet kørte han med lav hastighed mod betjenten, indtil han påkørte betjenten. Det fik dem begge til at vælte om på jorden, hvor betjenten kunne iføre den 16-årige håndjern.

"Flugten" endte med at blive en dyr omgang for den 16-årige, der ender med en del sigtelser efterfølgende. 

Den 16-årige blev sigtet for narkokørsel, besiddelse af narko, vold mod politimand, manglende brug af styrthjelm, brug af håndholdt mobil under kørslen, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for brugstyveri af knallerten.