Jøder udsat for hærværk: 80 gravsten skændet med graffitti - Davidsstjerner sat på privates dør og bil

Politiet hører meget gerne fra folk, der ved noget om hærværket. Ordensmagten sidder klar på tlf. 114. Foto: Politi.dk

I løbet af weekenden er der flere steder i Østjylland blevet udført hærværk mod bygninger. private og en gravplads.

Østjyllands Politi har haft en travl weekend, da de har modtaget flere anmeldelser om hærværk, som er lavet på årsdagen for Krystalnatten, hvor nazisterne i 1938 lavede hærkværk og plyndringer mod jødiske hjem og butikker. 

Søndag - midt på eftermiddagen - fik politiet en anmeldelse om, at der var kastet grøn maling på en bygning på Rådmands Boulevard i Randers C. Bygningen har, som en del af arkitekturen, en stor Davidsstjerne placeret på facaden, og malingen var kastet på muren lige ved siden af stjernen.

De nærmere undersøgelser viste, at malingen sandsynligvis er påført i løbet af lørdagen, hvor også en jødisk gravplads i Randers blev udsat for hærværk med grøn maling.

Derudover har Østjyllands Politi også fået anmeldelser, om at der lørdag var blevet sat et klistermærke med en gul jødestjerne på en bil ved en privat villa i Højbjerg og på en dør i Viby. 

Jødisk gravplads overmalet 

Lørdag eftermiddag fik politiet en anmeldelse på et omfattende hærværk i Randers. 

Der var begået hærværk mod flere gravsten på den jødiske gravplads på Østre Kirkegård. Politiets undersøgelser på stedet viser, at over 80 gravsten er blevet malet med grøn graffiti, og at nogle enkelte gravsten var væltet. Østjyllands Politi har sikret sig spor på stedet og efterforsker nu hærværket nærmere. 

”Det er groft hærværk, som berører rigtig mange mennesker, og derfor tager vi sagen meget alvorligt. Vi er i gang med efterforskningen, og vi hører gerne fra vidner, som har set mistænkelige personer gå rundt omkring gravpladsen, eller som har oplysninger om gerningsmændene, ” siger politikommissær i Østjyllands Politi, Bo Christensen, i en pressemeddelelse. 

Østjyllands Politi efterforsker sagerne samlet og har allerede foretaget en række efterforskningsskridt blandt andet i form af tekniske undersøgelser og afhøring af vidner.  Politiet hører fortsat gerne fra vidner, som har oplysninger om hærværksepisoderne og mulige gerningsmænd. Oplysninger kan gives via tlf. 114.