Hunde efterladt i brandvarm bil på solskinsdag - ejer er pist forsvundet

Hundene på billedet har intet med de omtalte dyr i artiklen at gøre. Foto: Shutterstock

Betjente måtte redde to hunde fra en brandvarm bil. Nu er dyrene sendt på internat.

Østjyllands Politi blev mandag kl. 9.23  kontaktet af flere bekymrede borgere, efter at borgerne i noget tid havde set to hunde sidde i en brandvarm bil, midt i solen på en p-plads på Høgevej i Aarhus V.

Da patruljen kom frem, vurderede betjentene, at hundene var medtaget af at sidde i varmen. Der var ingen ventilation i bilen, ligesom at hundene heller ikke havde adgang til vand. Det fortæller Østjyllands Politi.  

Efter forgæves forsøg på at få fat i bilens ejer, valgte betjentene til sidst at bryde bilen op og fjerne hundene, som blev kørt på internat. Det er endnu ikke lykkedes politiet at få fat på ejeren til bilen.

Tag dine forholdsregler, når du har dine dyr med

Dyrenes Beskyttelse er ikke ubekendt med problemet med dyr, der efterlades i bilen. Faktisk er det efterhånden en lidt trist sommertradition. Organisationen har derfor udarbejdet en række råd, som dyreejere på tur bør følge.

Rådene er:

  • Parkér altid i skygge

  • Frisk luft er vigtigt, så åben mindst to vinduer på klem, eller bagsmækken, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen.

  • Giv adgang til frisk vand i bilen.

  • Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle op Forholdsregler for dyr i bilen