Efter mislykket flugtforsøg gemte narkobilist sig forgæves på bagsædet

Foto: Rigspolitiet

En 20-årig med frakendt førerret troede, at han kunne narre politiet. Betjentene købte dog ikke hans forklaring og den unge mand blev sigtet for en håndfuld forhold.

En patrulje blev søndag kl. 06.39 opmærksom på en bil, der kørte meget aggressivt på Mejlgade i Aarhus, og betjentene fulgte efter bilen og tændte for udrykningsblinkene for at få føreren til at standse bilen. I stedet satte han farten op og satte kurs mod Domkirkepladsen og Bispegade. Patruljen tændte nu også for lygterne, men føreren fortsatte sin kørsel og kørte flere gange frem for ubetinget vigepligt, inden bilen blev standset ved Store Torv. Det beretter Østjyllands Politi i mandagens døgnrapport.

Betjentene løb hurtigt ud af patruljebilen og nåede at se, at føreren af bilen hoppede om på bagsædet, hvor han sad, da betjentene tog kontakt til ham. Den 20-årige mand blev anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at overholde sin vigepligt, for narkokørsel, for spirituskørsel og for narkobesiddelse. 

Manden nægtede dog overhovedet at have kørt bilen, som hverken han eller hans kammerat på passagersædet ønskede at oplyse, hvem tilhørte. Men da den 20-årige gentagne gange var blevet taget i at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev bilen beslaglagt.