Drenge tæsker 41-årig, tisser på ham og filmer overfaldet: Slipper med kort fængselsstraf

Drengene var 16 år, da overfaldet fandt sted. Foto: Rigspolitiet

To drenge overfaldt helt umotiveret en 41-årig mand, der opholdte sig på boldbanerne.

De to drenge er blandt andet dømt for et helt umotiveret, voldelig overfald mod en 41-årig mand på boldbanerne bag Langkjær Gymnasium den 11. juli 2019. Uden der havde været nogen forudgående kontakt gik de to drenge, på dengang 16 og 17 år, hen til den 41-årige mand og begyndte at sparke efter ham.

Den ene tissede på hans ryg, mens den anden stak ham flere gange på skinnebenet med en kartoffelkniv. Da han forsøgte at flygte, overfaldt de ham og slog og sparkede ham flere gange på kroppen. Efterfølgende truede de ham med en skruetrækker til at trække bukserne ned og tvang ham til at lægge sig under en tændt vandhane. De to drenge filmende overfaldet på deres mobiltelefon, og videomaterialet har indgået som en del af bevismaterielet i sagen.

”Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald mod en forsvarsløs person ved højlys dag. Det er alvorlig, personfarlig kriminalitet, og derfor er jeg også tilfreds med, at retten så med så stor alvor på sagen, og at dommeren, på trods af deres unge alder, valgte at idømme dem begge en ubetinget fængselsstraf”, siger anklager Jakob Beyer.

Flere forhold på samvittigheden

Den yngste at de to drenge, der kun var 16 år, da overfaldet fandt sted, blev idømt et års fængsel. Han blev også dømt for et andet voldsforhold for overtrædelse af færdselsloven og for røveri. De to første forhold fandt sted den 30. juli, hvor den dengang 16-årige dreng sad bag på en scooter og tømte en pulverslukker i hovedet på en anden 16-årig dreng, der kom gående på fortovet på Tilst Vestervej i Tilst. Røveriet fandt sted den 8. september, hvor drengen stjal en hobbykniv i Bauhaus i Tilst og efterfølgende slog og sparkede den butiksdetektiv, der var fulgt efter ham ud af butikken.

Den ældste af de to drenge blev idømt et år og to måneders fængsel. Han blev også dømt for fem tilfælde af vidnetrusler, trusler og fornærmelig tiltale rettet mod medarbejdere på de institutioner, hvor han har været anbragt.

De to drenge blev efter længere tids efterforskning, og god hjælp fra borgerne, anholdt henholdsvis den 19. september og den 15. november. De blev begge efter anholdelserne fremstillet i grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet på en lukket institution for unge. De modtog begge dommen og er fortsat varetægtsfængslet på en institution.