Drenge søger ly for stormen: Det kom de til at fortryde

Stormen havde tag i Danmark søndag. Foto: Shutterstock

To drenge søgte ly for søndags-stormen på en skole, men det skulle de nok aldrig have gjort.

To drenge var meget uheldige, da de søndag forsøgte at komme i ly for stormen, der tæskede ned over det meste af Danmark og væltede træer på stribe. 

Sidst på eftermiddagen fik Østjyllands Politiet en anmeldelse om et muligt igangværende indbrud på Odder Gymnasium på Østermarksvej i Odder. Der blev straks sendt en patrulje til stedet, hvor der stod en gruppe personer ude foran bygningen og kunne oplyse, at de netop havde set to drenge kravle ind af et vindue. Betjentene placerede sig strategisk rundt om bygningen, så drengene ikke havde mulighed for at stikke af fra stedet, ifølge Østjyllands Politi. 

Kort efter kom de begge to ud fra hver sin ende af bygningen, men begge gik lige i armene på be-tjentene. De to drenge på 16 og 17 år blev visiteret, og her fandt betjentene i den 17-åriges taske diverse remedier til hashrygning. Den 16-årige blev fundet i besiddelse af en klump hash, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. De to drenge blev kørt til politigården i Aarhus, hvorfra de-res forældre samt de sociale myndigheder blev kontaktet og underrettet om anholdelsen.

Søgte ly

Da der ikke blev konstateret nogen opbrudsmærker på den bygning, som de to drenge var trængt ind, og da drengene heller ikke var i besiddelse af nogle tyvekoster fra stedet, blev de ikke sigtet for indbrud, men for husfredskrænkelse ved uberettiget at have skaffet sig adgang til en ikke of-fentligt tilgængelig bygning.

Drengene forklarede, at de blot havde søgt ly for storm og regn, og var gået ind på gymnasiet via en ulåst dør. De blev begge løsladt efter endt afhøring.