Det er så yndigt at følges ad: Ægtepar idømt flere års fængsel for narkohandel

En kontrol førte til, at ægteparret blev pågrebet. Foto: Shutterstock

En rutinekontrol af en bilist i Aarhus i december førte Østjyllands Politi på sporet af flere kilo hash, flere hundrede ecstasypiller, kokain og et hjemmelavet skunklaboratorium.

Tirsdag blev en 29-årig mand i Retten i Aarhus idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af en større mængde narkotika med henblik på salg. Mandens 26-årige hustru blev idømt 10 måneders delvist betinget fængsel for medvirken til narkohandel.

Kontrollen, der fik sagen til at rulle, foregik om aftenen den 20. december, hvor en patrulje besluttede sig for at dirigere en 29-årig bilist ind til siden på Søren Frichs Vej i Aarhus.  Manden blev skønnet påvirket af hash, og da betjentene fandt en salgstelefon og en mindre mængde skunk i bilen, valgte politiet at ransage mandens hjem i Aarhus V. 

Lejligheden viste sig at være fyldt med narkotika, herunder flere hundrede ecstasypiller og pulver, flere kilo pot, kokain, ketamin, skunk og hashplanter, som alt sammen blev beslaglagt. Derudover havde manden indrettet et hjemmelavet skunklaboratorium i sin stue.

Hustru afsløret

Mens manden var anholdt, blev et bestemt nummer ved med at forsøge at ringe til ham, og det viste sig at tilhøre mandens 26-årige hustru, som var tilmeldt en anden adresse end manden. 

Dagen efter fik politiet kontakt til kvinden, som fortalte, at hun havde byttet lejlighed med sin far og nu altså boede på en anden adresse i Aarhus V. Dér kørte betjentene hen for at mødes med kvinden, der sagde, at hun intet kendte til narkoen. Betjentene ransagede stedet uden at finde noget, men beslaglagde et kontantbeløb, der lå fremme i lejligheden. 

Efterfølgende blev kvindens bil, der holdt parkeret foran adressen, ransaget, hvor politiet fandt flere kilo skunk og hash samt kokain. Da politiet herefter kørte til kvindens folkeregisteradresse for at ransage, blev der fundet over fire kilo hash og skunk, MDMA, adskillige sprøjter med hasholie og et narkoregnskab. 

Solide beviser

I retten blev den 29-årige mand dømt for at have været i besiddelse af samtlige fundne stoffer med henblik på salg, og for forud for anholdelsen at have videresolgt 73 ecstasypiller. Den 26-årige kvinde var tiltalt for, i forening med sin mand, at have været i besiddelse af de stoffer, der blev fundet i hendes bil og på hendes folkeregisteradresse med henblik på salg, men hun blev dømt for at have medvirket til besiddelse med henblik på salg.    

”En resolut og effektiv efterforskning fra politiets side fik fjernet en større mængde narko fra at komme i omløb og blive solgt på gaden, og jeg er tilfreds med, at manden og kvinden i løbet af få måneder nu er dømt i sagen på baggrund af en række solide beviser”, siger anklager Jacob Gents. 

Manden og kvinden erkendte sig delvist skyldige, og begge udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Manden blev fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.