To børn efterladt på gaden: Nu er to frihedsberøvet og en anholdt

Politiet fortæller mere om sagen senere. Foto: Rigspolitiet

Nu er der nyt i sagen om de to efterladte børn, der blev fundet ved et busstoppested.

I den forbindelse blev to personer administrativt frihedsberøvet for at sikre deres identitet. Yderligere en person blev anholdt. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

”Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet. Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard. 

Børnene, som formentligt stammer fra Afghanistan, er blevet overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune, og de har det efter omstændighederne godt. 

Massiv interesse

Sagen om de to børn har givet mange telefonopkald fra både borgere og presse. 

”Vi har oplevet en massiv interesse fra borgerne, der både har tippet os og tilbudt at tage sig af børnene, og det er vi meget taknemmelige for. Nu har vi snævret efterforskningen ind og har nogle konkrete spor at gå efter, men hvis man har en identitet på børnene eller deres forældre, må man meget gerne ringe til os via 114, ” siger Michael Kjeldgaard. 

Østjyllands Politi vil i løbet af mandag foretage yderligere efterforskningsskridt og afhøringer, og kan derfor p.t. ikke oplyse yderligere om sagen. 

Derudover fortæller Østjyllands Politi, at de på et pressemøde i eftermiddag vil fortælle mere om sagen.