Biltyve har en fest i dansk kommune: Det skal nu stoppes

Foto: Shutterstock

Mange og tilbagevende indbrud er en plage for bilister i kommunen. Nu vil politiet have sat en stopper for ulovlighederne.

Mange steder i landet tager biltyvene for sig af ejendele, der ikke retteligt tilhører det. Visse steder er dog hårdere ramt end andre. Det har man særligt måtte sande i Aarhus Kommune. Her er man flere steder plaget af mange og gentagne bil-indbrud, og det er tydeligt, at særligt én ting går igen: Der ligger værdigenstande synligt fremme og let tilgængelige for en gerningsmand.

Det fortæller Østjyllands Politi, der nu har tænkt sig at tage skrappere midler i brug, så ordensmagten kommer biltyveriet til livs. 

”Vi ser ofte, at tyven smadrer f.eks. en siderude og rækker ind og tager værdigenstande, der ligger lige umiddelbart indenfor. Vores bedste råd er derfor at tage sine værdigenstande med sig, også selvom man kun forlader bilen i få minutter, ” siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard i en pressemeddelelse, som Østjyllands Politi har offentliggjort mandg.

Østjyllands Politi modtager gennemsnitligt fem anmeldelser om indbrud i personbiler om dagen. Antallet har været faldende under corona-nedlukningen, hvor mange har arbejdet hjemme, men nu er antallet af anmeldelser begyndt at stige igen. 

Tager hårdere våben i brug

”Vi vil nu sætte ekstra fokus på problemet og gå ud og klæde borgerne på med gode råd til, hvad de selv kan gøre for at undgå at få indbrud i sin bil," siger Gert Bisgaard og fortsætter:

Sådan ser de nye klistermærker ud. Foto: Østjyllands Politi

”Vi vil være til stede med den mobile politistation i de områder, hvor der er flest anmeldte indbrud. Betjentene giver gode råd og deler klistermærker ud, som skal hjælpe med at minde folk om at tage deres værdigenstande med fra bilen”, siger han.  

Klistermærkerne skal sidde indvendigt i bilen. Ud over at minde bilens ejer om at tage sine ting med sig, skal de også signalere til tyvene, at der ikke er noget at komme efter. Klistermærkerne kan hentes gratis på alle østjyske politistationer.

 

 

Følg disse gode råd

  1. Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter
  2. Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning
  3. Sæt politiets klistermærke i bilen, så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter