Betjente fik plyndret deres patruljevogn: Godt berusede unge stak bl.a. af med alkometeret

Det var en politibil som denne, der fik uventet besøg. Foto: Kim Matthäi Leland

To betjente måtte spæne tilbage til deres patruljevogn, da to berusede unge mænd havde fundet de lidt for lange fingre frem.

Natten til fredag kl. 05.35 stod en patrulje og talte med en dørmand ved Åboulevarden, da en mand kom løbende hen til betjentene og fortalte, at han netop havde set to mænd kravle ind i patruljebilen, der holdt parkeret på den anden side af åen. Betjentene løb hen til patruljevognen og kunne se to personer, der var på vej væk fra bilen. Betjentene råbte dem an, hvilket fik personerne til at sætte i løb.

Betjentene løb efter, og undervejs kastede den ene af personerne et politi-stop-skilt og patruljevognens kikkert fra sig, hvorefter han blev anholdt. På den anden side af åen fik en betjent anholdt den anden person, der blandt andet blev fundet i besiddelse af patruljevognens alkometer, en tusch og noget håndsprit. 

De to godt berusede mænd på 24 og 26 år fik nu ekstra tid til at studere en patruljebil indefra på køreturen ned til politigården, hvor de fik lov at overnatte i kælderen. De blev begge sigtet for tyveri fra bil. Det fortæller Østjyllands Politi i deres døgnrapport.