Banderne rører på sig: Politiet genindfører visitationszone

Nu er der igen visitationszone i Aarhus. Foto: Rigpsolitiet

På baggrund af to skudepisoder og våbenfund i løbet af denne uge har Østjyllands Politi nu valgt igen at indføre visitationszone i et område i Aarhus. Samtidigt lukker politiet endnu en gang klubhuset på Kappelvænget 8. Begge dele sker med virkning fra 21. juni kl. 19.00

Natten til onsdag blev to mænd ramt af skud i dét, som politiet formoder var et internt opgør mellem to grupperinger.  Natten til fredag blev der igen affyret skud på Kappelvænget. Denne gang ind i en skrænt. I nærheden af skudhullerne fandt politiet en pistol. Onsdag aften fandt politiet et par knive i et buskads i samme område. 

”De seneste episoder har vist os, at banderne nu igen er begyndt skrue op for deres aktiviteter og går rundt med våben i området. Vi havde i en periode rigtig god gavn af en visitationszone, og vi vurderer, at det værktøj igen kan hjælpe os med at få våbnene væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Patruljering og mobil politistation

Ud over indførslen af visitationszonen har Østjyllands Politi lukket klubhuset på Kappelvænget 8, fordi der igen er registreret en del bandeaktivitet omkring huset, og der er blevet affyret skud og fundet våben på grunden. 

”Med de aktiviteter vi har set omkring klubhuset den seneste tid, så frygter vi, at stedet kan blive et mål for angreb. Derfor lukker vi det af hensyn til borgernes sikkerhed, ” siger politiinspektøren. 

Han understreger, at lukningen af klubhuset og visitationszonen ikke alene kan sætte en stopper for uroen. 

”Selv om der har været ro i området den seneste tid, har vi løbende efterforsket banderne, og en række bandemedlemmer sidder enten varetægtsfængslet eller har fået dom. Dét arbejde fortsætter vi naturligvis med. Vi vil fortsat også patruljere synligt rundt i området, og vores mobile politistation vil være i kvarteret hen over weekenden, så beboerne derude nemt kan komme i kontakt med os og tage en snak med vores betjente, ” siger Michael Kjeldgaard. 

Sådan fungerer visitationszone og opholdsforbud

Visitationszonen løber foreløbigt frem til og med den 19. juli kl. 19.00 og bevirker, at politiet uden begrundet mistanke kan visitere alle personer inden for zonen.

Lukningen af klubhuset på Kappelvænget 8 betyder, at det fra fredag den 21. juni 2019 kl. 19.00 er forbudt for alle personer at opholde sig i klubhuset på Kappelvænget 8 i Aarhus V. Foreløbigt gælder forbuddet frem til den 5. juli kl. 19.00.  En overtrædelse af forbuddet straffes som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år. 

Her kan du se et kort over visitationszonen i Aarhus: 

Foto: Østjyllands Politi