Ældre ægtepar narret med smørrebrød: Tricktyv påstod hun var medarbejder ved kommunen

Endnu en tricktyv har skaffet sig adgang til et større beløb i kontanter ved at lade som om, at de var sendt ud af kommunen. Metoden bliver mere og mere populær blandt tyvene.

Det fortæller Østjyllands Politi i deres døgnrapport, hvor de også deler nogle gode råd, så man ikke falder for tricktyvenes sofistikerede snyderier. 

Ifølge døgnrapporten forløb hændelserne sådan:

"En 84-årig kvinde og en 86-årig mand fik søndag kl. 16.00 besøg i deres lejlighed på Dybedalen i Aarhus V af en kvinde, der udgav sig for at være fra kommunen. Med sig havde kvinden en æske fra Meny med tre stykker smørrebrød, som hun tilbød parret."

Løgnene stoppede dog ikke der. 

"Den fremmede kvinde opholdt sig i kort tid i lejligheden, inden hun sagde, at hun ville hente en frugtkurv til parret. Kvinden kom dog aldrig tilbage, og efterfølgende kunne beboerne konstatere, at der var stjålet et større kontantbeløb fra en taske, som lå i stuen. Ægteparret mistænker desuden, at en anden person har sneget sig ind i lejligheden, mens de blev afledt af kvinden," skriver Østjyllands Politi.

Kvinden beskrives som: 

• Sydeuropæisk af udseende, brun hud
• Ca. 30-40 år
• Talte dansk med accent
• Iført lyseblå jakke

Politiet: Forhold jer kritiske

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede personer, der vil ind i ens hjem.

Udgiver gæsten sig for at være fra en offentlig myndighed eller et firma, så bed om at se id. Derudover kan det være en god idé at foretage et kontrolopkald til deres arbejdsplads for at tjekke historien.