21-årig lavede over 1000 handler med stoffer: Idømt tre års fængsel og udvist i al fremtid

Dommen blev afsagt af Retten i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi

En 21-årig somalisk mand er fredag blevet idømt tre et halvt års fængsel og udvist af Danmark for bestandigt, efter han blev kendt skyldig i over 1000 narkohandler.

Handlerne foregik fra april til november sidste år, hvor den 21-årige løbende solgte kokain til over 100 forskellige personer i Aarhus. 

Den 21-årige sendte hyppigt tilbud om kokain ud via sms’er til en kontaktliste med mange potentielle købere. Hvis der blev svaret tilbage, aftalte køber og sælger et sted i Aarhus, hvor de kunne mødes, så kokainen kunne skifte hænder. 

På et tidspunkt fik Østjyllands Politis specialpatrulje kendskab til handlerne og mobiltelefonen og via aflytninger og overvågning, fik de skaffet beviser mod den 21-årige, som blev anholdt i starten af november sidste år. I forbindelse med sagen har betjente fra Østjyllands Politi været på besøg hos over 100 forskellige personer, som alle er blevet sigtet for at købe kokain af den 21-årige. En stor del af dem er unge mænd og kvinder, som ikke var kendt politiet i forvejen. Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Omfattende efterforskning

Specialanklager Dorte Lysgaard er tilfreds med dommen til den 21-årige mand. 

”Det er et meget omfattende efterforskningsarbejde, der har banet vejen for dommen. Der er foretaget en stor mængde handler, som politiet har dokumenteret systematisk, og det førte til, at den tiltalte tilstod og blev dømt for at have solgt omkring et kilo kokain i portioner af 0,5 gram. Jeg er tilfreds med, at han blev idømt en længere fængselsstraf og udvist, ” siger anklageren.  

Den 21-årige erkendte forholdene og modtog dommen, ligesom de mange købere af kokainen har fået bøder på mellem 3.000-8.000 kroner.