Opbakning til ny togstrækning: Billund-Aarhus direkte

Der er stor opbakning fra Erhverv Aarhus og blandt befolkningen til en hurtig, direkte forbindelse mellem Aarhus, Skanderborg og Horsens til Billund Lufthavn. Rejsen kan starte i toget fra Aarhus H og være ved hovedindgangen i Billund Lufthavn på under en time.

Høj corona-dødelighed i Norditalien kan skyldes luftforurening

Hele verden er ramt af coronavirus, og over alt kæmper sundhedsvæsener og andre myndigheder med at begrænse smitten, bekæmpe sygdommen og beskytte befolkningerne. Alligevel vil pandemien koste liv over hele kloden. En miljøforsker fra Aarhus Universitet har undersøgt, om der kan være sammenhæng mellem den høje dødelighed, man ser i det nordlige Italien, og så den grad af luftforurening, der er i samme region. Det korte svar er ’ja, sandsynligvis’. Det lange svar kommer her.

Sjældent algeenzym skal omdanne madolie til køreklar biobrændstof

Forskere har fundet et usædvanligt lysafhængigt enzym i mikroalger. Et nyt projekt på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, vil bruge enzymet i et system, der kan producere køreklar biobenzin fra affaldsolie og -fedtstoffer.

Salget af sommerhuse går godt i Østjylland

Der er godt gang i salget af sommerhuse i Østjylland, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. Og det har fået kvadratmeterpriserne til at stige.

Tre uger med arm i slynge kan erstatte operation ved skulderbrud

Armen i slynge kurerer et skulderbrud lige så godt som en operation med skinne og skruer. Det viser et omfattende studie fra Aarhus Universitet i et nordisk forskningssamarbejde.

Aarhus Universitet byder velkommen til 7.139 nye bachelorstuderende

Over 7.000 ansøgere har fået besked om, at de er blevet tilbudt en studieplads på Aarhus Universitet, hvoraf 83 procent er optaget på en uddannelse, som de har valgt som deres førsteprioritet.

Et sygehus i knæ: 3000 medarbejder diskuterer massive millionbesparelser i lukket gruppe på Facebook